Podeljeno 11 dečjih auto-sedišta

18:01:00 11.01.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Ukupno 11 auto-sedišta uručeno je danas u Skupštini grada samohranim i roditeljima sa niskim primanjima, u okviru projekta "Bezbednost se uči pre prvih koraka - Kancelarija za dečja auto-sedišta".

Podeljeno 11 dečjih auto-sedišta

Planirano je da bude podeljeno 60 auto-sedišta, kategorije 0+, za decu do 13 kilograma, koje će roditelji čuvati i vratiti kad ih deca prerastu, kako bi mogla dalje da se koriste.

Predsednica Centra za bezbednost saobraćaja Mirjana Jovanović istakla je da Kancelarija za dečja auto-sedišta služi da roditelji na jednom mestu saznaju kako pravilno da koriste dečja auto-sedišta.

- Auto-sedište, ako ne učestvuje u sudaru ima rok trajanja oko osam godina, tako da je na ovaj način omogućen i kontinuitet projekta. Za sve buduće roditelje koji žele da konkurišu za dobijanje besplatnih auto-sedišta neophodno je da pre prijave odslušaju predavanje o značaju i pravilnom korišćenju dečjih auto-sedišta, koje će biti realizovano u okviru Školice za trudnice Doma zdravlja – rekla je Mirjana Jovanović.

Podeljeno 11 dečjih auto-sedišta

Sve dodatne informacije o uslovima za prijavljivanje zainteresovani mogu dobiti na sajtu autosedista.org, a rang liste će se formirati na osnovu proseka primanja po članu domaćinstva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

mary

, *.uns.ac.rs

Da li ti ljudi uopste imaju kola


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?