Podnošenje zahteva za godišnje parking karte za osobe sa invaliditetom do kraja marta

16:02:00 21.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Korisnici godišnjih parking karata za osobe sa invaliditetom zahteve za novu karticu treba da podnesu Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, na Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove (Trg slobode 1), na portalu eUprave ili elektronskom poštom na pisarnica@uprava.novisad.rs.

Podnošenje zahteva za godišnje parking karte za osobe sa invaliditetom do kraja marta

Foto: Parking servis




Zahtev za ostvarivanje prava treba podneti najkasnije do 31. marta, a važnost parking kartica izdatih u prethodnoj godini je do 15. aprila.

Kako navode u JKP „Parking servis“, propisano je koja se dokumenta prilažu uz zahtev, u zavisnosti od toga da li zahtev podnosi osoba sa invaliditetom ili član zajedničkog domaćinstva.

- Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu primerak rešenja kojim se priznaje pravo na korišćenje parking mesta dostavlja JKP „Parking servis”, koje korisniku izdaje nalepnicu, odnosno kartu, za označavanje vozila osobe sa invaliditetom, odnosno člana zajedničkog domaćinstva. JKP „Parking servis” nalepnicu (kartu) dostavlja poštom, zajedno sa primerkom rešenja, kako korisnika ove godišnje karte ne bi izlagali dodatnim naporima - kažu u ovom preduzeću i apeluju na korisnike da vozila parkiraju na parking mestima koja su obeležena za osobe sa invaliditetom, kao i na građane, koji nisu korisnici ovih povlašćenih parking karata, da ne parkiraju automobile na mestima koja im nisu namenjena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?