Podnošenje zahteva za subvencije za privatne novosadske vrtiće

17:07:00 31.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Zahteve za subvencije Grada za upis dece u privatne vrtiće u Novom Sadu roditelji će moći da podnose od sutra do 31. avgusta.

Podnošenje zahteva za subvencije za privatne novosadske vrtiće


Pravo na finansijsku podršku Grada može da ostvari porodica sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u predškolsku ustanovu na teritoriji Novog Sada čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice.

Zahtevi se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove. Obrasci zahteva mogu se preuzeti na pisarnici, na Trgu slobode 1 ili na sajtu Grada www.novisad.rs

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta. Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Subvencija se isplaćuje u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku (SPD obrazac).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?