"Podrži RTV" podneo krivičnu prijavu protiv Upravnog odbora RTV-a

11:05:00 22.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Pokret "Podrži RTV" podneo je danas krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv svih članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine zbog nesavesnog rada.

"Podrži RTV" podneo krivičnu prijavu protiv Upravnog odbora RTV-a

Krivična prijava podneta je godinu dana nakon što je usledio čitav niz smena u ovoj medijskoj kući, koje su dovele do potpunog urušavanja kvaliteta programa i pada gledanosti.

Osim toga, zaposleni su dovedeni u situaciju da iz meseca u mesec strahuju od gubitka posla, da budu zaposleni "na lizing", da se zbog nestručnosti rukovodstva otpuštaju, pa ponovo zapošljavaju preko honorarnih ugovora, da bi na kraju bili vraćeni na agencije.

Za sve to vreme, imenovano rukovostvo odluke donosi u v. d. statusu, jer Upravni odbor ni godinu dana nakon raspisivanja konkursa za rukovodeće pozicije, nikoga nije izabrao.

U pokretu "Podrži RTV" napominju da su ovakvim poslovanjem povređene odredbe više zakona, kao i pravo građana na istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno informisanje, te druga prava iz Zakona o javnim medijskim servisima. Time je istovremeno teže povređen i javni interes u oblasti informisanja.

Oni podsećaju da je Upravnom odboru dato godinu dana da podnesu ostavke, ali kako to nije učinjeno, Pokret smatra da je neophodno da krivično odgovaraju jer "javni servis nije poligon za ostvarivanje ličnih i političkih ciljeva, već vlasništvo građanki i građana koji su ga osnovali, koji ga finansiraju i koji imaju pravo i da ga kontrolišu".

Izvor: podrzirtv.wordpress.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?