Podržite donošenje "Tijaninog zakona"

09:06:00 28.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Miran protest podrške da se usvoji "Tijanin zakon", biće održan danas s početkom u 18 sati, na Trgu slobode. Akciju organizuje neformalna grupa građana iz Novog Sada pod nazivom "Dva minuta tišine".

Do sada je održano deset ovakvih akcija.

"Akcija će početi tačno u 15:45 časova, kako bi tačno u 18 sati tri minuta građani stajali u tišini sa transparentima ‘Hoću Tijanin zakon’. Prisutnima će se obratiti i Tijanin otac Igor, a akcija je potpuno vanstranačka", kazao je Vladimir Vava Jovanović iz organizacije za O radio.

Organizatori će danas na Trgu prodavati majice sa Tijaninim likom, a sva sredstva koja budu prikupljena od prodaje ovih majica biće usmerena u humanitarne svrhe i to za pomoć dvogodišnjoj Radi, koja ima problem sa srcem i hitno joj je potrebna operacija.

Podržite donošenje "Tijaninog zakona"

Po "Tijaninom zakonu" predviđa se da potraga za nestalim detetom počinje odmah po prijavi roditelja, a ne da se, kao sada, čeka da protekne 48 sati. U potragu bi se odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Igor Jurić, otac brutalno ubijene devojčiće Tijane Jurić (15), predlog ovog zakona predao je još u avgustu prošle godine, ali on do sada nije usvojen. Jurić je putem društvenih mreža pozvao građane da mu se pridruže na protestu podrške za "Tijanin zakon".

Sam skup počinje trominutnom tišinom kao znakom mirnog protesta, sa iskazanim parolama "Hoću Tijanin zakon! #PODRŽI!". Nakon tišine, okupljenima će se obratiti Igor Jurić, kao i Vladimir Jovanović ispred neformalne grupe građana "2 minuta tišine", kao organizatora nedeljne akcije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?