Poginuo radnik koji je popravljao krov crkve u Sremskim Karlovcima

19:03:00 14.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Muškarac star 46 godina poginuo je jutros u Sremskim Karlovcima dok je radio na popravci krova Svetosavskog doma. Prema prvim informacijama, muškarac je poginuo prilikom pada sa krova pomoćnog objekta dok je radio na popravci.

Poginuo radnik koji je popravljao krov crkve u Sremskim Karlovcima


Policija i nadležni tužilac uradili su uviđaj, a telo je poslato na obdukciju. Uzroci nesreće znaće se nakon istrage, koja je u toku.

Prema navodima, u pitanju je muškarac iz Leskovca, koji je živeo u Zemunu, a bio je angažovan na poslovima popravke krova crkve u Sremskim Karlovcima. Policiji je šef gradilišta prijavio nesrećan slučaj.

Tragedija, u kojoj je nastradao muškarac, čiji identitet još nije saopšten, dogodila se danas oko 11 časova.

- On je pao sa unutrašnje strane zgrade. U toku su bili završni radovi na krovu, a nesrećni radnik je, dok je bio na krovu, držao kofu u ruci, koja ga je ponela i on je tada pao - kaže izvor Tanjuga.

Naručilac posla Patrijaršija SPC

Zgrada, u kojoj je danas poginuo radnik, nalazi se pod ingerencijom Srpske pravoslavne crkve, Patrijaršije u Beogradu. Ranije je u ovoj zgradi bila je smeštena administracija Opštine Sremski Karlovci, a potom je zgrada restitucijom vraćena SPC, od kada se nalazi pod ingerencijom Crkve.

Sanacija zgrade Svetosavskog doma traje već nekoliko meseci. Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC), potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršijskoj upravnoj kancelariji.

- U toku je redovna sanacija pojedinih delova zgrada, a namena zgrade još nije opredeljena. Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, postoje ugovori sa izvođačima, koji će sutra, sa ostalom dokumentacijom, biti predati nadležnoj inspekciji - rečeno je Tanjugu u upravnoj kancelariji Patrijaršije.

Radio bez ugovora o radu

Prema izjavi drugog radnika na ovom objektu, ni on ni poginuli nisu imali zaključene ugovore o radu, rečeno je u Ministarstvu rada za Insajder.

- Stradali je, prema tragovima, radio na krovu Svetosavskog doma, kraj nezaštićene ivice i nije koristio zaštitni opasač, te je pao sa visine od oko 20 metara i smrtno stradao. Inspektor rada Odeljenja inspekcije rada Novi Sad je odmah izašao na lice mesta gde su bili pripadnici Ministarsva unutrašnjih poslova i jedno angažovano lice – svedok, koji nije video sam događaj i koji je izjavio da su on i stradali angažovani od strane fizičkog lica čije ime ne zna, te da nemaju zaključene ugovore o radnom angažovanju - navodi se u odgovoru Ministarstva za Insajder.

Ovo je druga ovakva tragedija u poslednjih deset dana. Mladi inženjer Vladan S. (30) preminuo je 4. marta u Urgentnom centru od povreda koje je zadobio kada je pao sa petog sprata gradilišta na uglu Masarikove i Hilandarske ulice.

Izvor: novisad.com, RTV, Tanjug, Insajder


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?