Poginuo radnik na gradilištu nedavno završenog Žeželjevog mosta

16:09:00 26.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Radnik D. Đ. (38), koji je radio na novom drumsko-železničkom mostu (Žeželjevom mostu), preminuo je nakon što je jutros oko devet časova pao sa visine.

Poginuo radnik na gradilištu nedavno završenog Žeželjevog mosta


Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo sa novosadske strane mosta kada je radnik propao kroz zaštitnu rešetku na mostu. U pitanju je radnik firme „Graditelj NS“.

Tačne okolnosti pod kojima je došlo do incidenta pokazaće uviđaj.

U Hitnoj pomoći navode da su njihove ekipe intervenisale jutros kod Žeželjevog mosta zbog muškarca koji je pao sa visine. On je bez svesti sa, teškim i višestrukim telesnim povredema prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Uprkos naporima lekara, povređeni muškarac je podlegao povredama

Novi drumsko-železnički most otvoren je za drumska vozila 1. septembra. Međutim, nisu završene pristupne saobraćajnice, zbog čega pešaci i biciklisti još ne mogu kako treba da prelaze preko njega.

Inače, prilikom gradnje ovog mosta, 25. juna 2017. godine poginuo radnik Dragoljub Jović (64) iz Leskovca, dok je Miodrag Milenković (39) iz istog grada zadobio teške povrede. Jović je teško povređen prilikom izvođenja radova sa armaturom, a policija je tada saopštila da je uhapsila španskog državljanina koji je bio zaposlen u firmi „Azvi“ iz Španije koja je izvodila radove na mostu, kao i njegovog kolegu iz Zmajeva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?