Poginuo radnik na gradnji brze pruge u Novom Sadu, železnički saobraćaj u prekidu

13:12:00 16.12.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Radnik na izgradnji brze pruge Novi Sad – Beograd poginuo je danas oko 10 časova u Novom Sadu, nedaleko od Železničke stanice, nakon što ga je jutros udarila struja. U pitanju je vozač kamiona koji je nastradao od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže, prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji i modernizaciji deonice pruge Novi Sad-Rasputnica Sajlovo, saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.

Poginuo radnik na gradnji brze pruge u Novom Sadu, železnički saobraćaj u prekidu


- Vozač kamiona firme, koja je bila angažovana za izvođenje radova na ovom projektu, parkirao je svoje vozilo blizu prvog koloseka i podigao sanduk kamiona, kako bi izvršio istovar. Na žalost, sanduk kamiona ušao je u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge, što je izazvalo strujni udar. Vozač kamiona preminuo je na licu mesta - navodi se u saopštenju.


Poginuo radnik na gradnji brze pruge u Novom Sadu, železnički saobraćaj u prekidu

foto: 192_rs / Instagram

Hitna pomoć izašla je odmah na lica mesta, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Uviđaj na licu mesta je u toku.

Zbog ove nesreće, na delu pruge Novi Sad-Petrovaradin i u železničkoj stanici Novi Sad isključen je napon u kontaktnoj mreži, dok se na mestu nesreće ne završi uviđaj.

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Novi Sad, trenutno se odvija između Beograd Centra i Petrovaradina. Kako je saopštio Srbijavoz, voz koji ide od Beograda ka Novom Sadu zaustavlja se u Petrovaradinu, a voz ka Beogradu kreće iz Petrovaradina umesto iz Novog Sada.

Infrastruktura železnice Srbije izrazila je saučešće porodici nastradalog.

Podsetili su da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25.000 volti i da strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova.

- U takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se tragično završava. Zbog toga, Infrastruktura železnice Srbije još jednom upozorava da je svako nepažljivo i nepropisno kretanje u blizini kontaktne mreže opasno po život - naveli su iz Infrastruktura železnice Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?