Pogled s terase Tanurdžićeve palate koštaće 3.000 i 12.000 dinara

12:01:00 16.01.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Na terasu Tanurdžićeve palate naplaćivaće se ulaz. Stanari ove čuvene zgrade u Ulici Modene 1-3 odlučili su da korišćenje terase, koja je specifična po lepom pogledu na grad, više ne ustupaju tek tako.

Pogled s terase Tanurdžićeve palate koštaće 3.000 i 12.000 dinara

Terasa se već godinama koristi radi snimanja koncerata i drugih dešavanja, na nju se penju i fotografi i snimatelji. Zato će kratki boravak na terasi, po odluci Skupštine stanara, sada biti 3.000 dinara, a snimanje dužih dešavanja, poput dočeka Nove godine, koncerata, kulturno-umetničkih priredbi koštati 12.000 dinara.

Predrag Dmitrović, profesionalni predsednik Skupštine stanara Modene 1–3, kaže da ubuduće niko neće moći ući u zgradu dok ne pokaže da je na tekući račun Skupštine stanara uplaćen novac.

- Na ulazu zgrade čekaće ih obezbeđenje, koje će Skupština stanara angažovati u vreme kada su predviđena dešavanja ispred Gradske kuće, odnosno kod Miletićevog spomenika - kaže Dmitrović.

Ovako je odlučeno jer tokom gradskih dešavanja u zgradu ulaze nepoznate osobe i zadržavaju se kraće ili duže vreme, ostavljaju smeće, pa stanari posle njih moraju da čiste, ali to nije jedini razlog.

- Zgrada je stara, nema čak ni interfon. Ima 58 stanova i 20 lokala. Fasada je vrlo neugledna jer nije održavana decenijama, a loše su i instalacije. Svaka popravka žiteljima Modene 1–3 je veliki trošak pa su odlučili kako da nadomeste račune. Neke zajedničke prostorije planiraju da daju u zakup, a pokušaće da na fasadi bude i poneka reklama - kaže Dmitrović.

Iako je zgrada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, stanari od toga nemaju neke koristi. Na komercijalno razmišljanje navela ih je najava donošenja zakona o stanovanju u 2016. godini, po čijim odredbama će ubuduće stanovnici u zgradama morati da povedu više računa o izgledu objekta u kojem žive.

– Decenijama to nije bilo tako, u zgrade se nije ulagalo, već su stanari mesečno izdvajali sitan novac za održavanje. Kada zakon stupi na snagu, takva praksa će biti prekinuta, a to će najpre osetiti oni koji žive u zgradama koje nisu izgrađene skoro – naglašava profesionalni predsednik Skupštine stanara.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

dok

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Pogled sa Wiena tower, naplacuje se 7 evra, imate lift i restoran gore, a ovde 3000 dinara, pa ne moze Srbija no po srpski.........


Stanar

, *.dynamic.sbb.rs

Sramota! U kakav se cirkus pretvorila ova prelepa zgrada, smešno nam je i da čitamo ovakve tekstove gde se ovako nešto piše. Pomenuti ,,predsednik" sa manjinom, koja nije ni na spisku stanara odlučuje i donosi odluke. Za ovakve samovoljne odluke saznajemo iz medija, stižu uvećani iznosi stanarine...Jednom rečju opšti haos i rasulo! Samo toliko o profesionalnim predsednicima i radnicima Home Unity doo, Novi Sad.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?