Pojačana kontrola "divljih" taksista

11:06:00 22.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Saobraćajna inspekcija je ove godine privremeno oduzela sedam taksi vozila čiji vlasnici nisu imali odobrenje lokalne samouprave da se bave taksi prevozom.

Siniša Vujinović, glavni saobraćajni inspektor pri Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, kaže da je istovremeno 15 taksi vozila isključeno iz saobraćaja, a vlasnicima je privremeno oduzeta saobraćajna dozvola i registarske tablice.

Pojačana kontrola "divljih" taksista

"Oduzeti automobili su na čuvanju u JKP "Parking servis", što neregistrovanog taksistu po danu košta 184 dinara do pravosnažne presude Prekršajnog suda. Saobraćajna inspekcija je na poslednjoj licitaciji, održanoj u aprilu, prodala 12 taksi vozila i novac od prodaje, 300.000 dinara, uplatila u budžet Srbije", kaže Vujinović.

Posmatrajući podatke o prekršajima u auto-taksi prevozu, naglasio je da je njihov broj znatno manji u odnosu na ranije godine, što je, ističe, zasluga saobraćajnih inspektra koji 24 časa prate rad taksista. Kontrola će, naglasio je, biti pojačana tokom muzičkih festivala "Tamburica fest" i "Ezgit".

"Prošle godine je iz saobraćaja isključeno 31 vozilo, dok smo ih 2010. godine isključili 449. Prošle godine smo privremeno oduzeli 14 taksi vozila, a 2010. godine 83", navodi Vujinović.

Inspekcija je nedavno oduzela dva putnička vozila na relaciji Novi Sad – Beočin, a jedno vozilo na toj liniji isključila iz saobraćaja na pet dana. Na relaciji Novi Sad – Futog saobraćajni inspektori su privremeno oduzeli jedno putničko vozilo, a dva su isključena iz sabraćaja na pet dana.


Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?