Pojačana kontrola rada ugostiteljskih objekata

09:10:00 07.10.2020, Komentara: 2

Novi Sad – Novim merama kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, rad ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu, produžen je do 23 sata. Upravo zbog toga, oni će u narednom periodu, kao i trgovinski lanci, biti pojačano kontrolisani.

Pojačana kontrola rada ugostiteljskih objekata


Od početka septembra do danas, Komunalna policija, kontrolisala je više od 170 ugostiteljskih objekata i uočila oko 70 prekršaja. Uglavnom su to bili prekršaji zbog nepoštovanja radnog vremena ili za kršenje odluka koje definišu šta je dozvoljeno u baštama.

Načelnik gradske uprave zadužen za inspekcijske poslove Miroslav Laketić za RTV kaže da je cilj intenzivna kontrola radnog vremena.

- To je vrlo bitno, zato što znate i vi i mi, kad se uđe u neke kasnije sate, onda naravno dođe do opuštanja i iz tog razloga je vrlo važno. Zbog toga mi revnosno kontrolišemo radno vreme i cilj nam je po isteku radnog vremena da ugostiteljski objekti budu zatvoreni - kaže Laketić.

Osim kontrolisanja satnice, za sve ugostiteljske objekte i trgovinske lance, nisu se ukidale mere zaštite u objektu.

U poslednja tri meseca, Komunalna inspekcija imala je više od dve hiljade inspekcijskih nadzora i savetodavnih poseta, dodaju u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Dragan

, *.dynamic.sbb.rs

Kladionice rade kako hoće!


Sanja

Zašto na kontrolišu GSP? Ne mislim na maske, njih ljudi nose već na distancu. Vozimo se jedni preko drugih, zašto ne povećaju broj polazaka? Zašto busevi voze na 15min? Znam, nema buseva, a ni vozača! Pa, mi imamo para, kako nema!?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?