Pojačane mere bezbednosti u novosadskoj Palati pravde

20:01:00 18.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Zgrada pravosudnih organa u Novom Sadu, u kojoj su smeštena četiri suda, Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, i tri javna tužilaštva, Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo, dobila je pojačane bezbedonosne mere. Osim uobičajene kontrole svih lica koja ulaze u zgradu, od prošle nedelje se svakodnevno vrši kontradiverziona kontrola, a uspostavljen je i video nadzor.

Pojačane mere bezbednosti u novosadskoj Palati pravde


Predsednici Apelacionog suda Darko Tadić i Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić, uz podršku stručnih lica Bezbednosno informativne agencije i MUP-a Republike Srbije, uspostavili su nove pojačane mere bezbednosti u zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu.

Pojačane mere bezbednosti u novosadskoj Palati pravde

Foto: Viši sud Novi Sad



Jedna od pomenutih bezbednosnih mera odnosi se na svakodnevnu kontradiverzionu kontrolu zgrade koju sada vrše za to specijalno obučena lica zaposlena u MUP-u Republike Srbije. Navedena kontrola podrazumeva pregled svih prostorija u zgradi, ali i prostora oko same zgrade, koji se sprovodi sa naročitom opreznošću i uz upotrebu posebnih uređaja, kao i službenog psa koji je obučen za takve aktivnosti.

Pojačane mere bezbednosti u novosadskoj Palati pravde


Do nedavno, novosadska Palata pravde bila je bez sistema video nadzora. Viši sud u Novom Sadu je u okviru aktivnosti vezanih za pojačane mere nadzora, obezbedio sredstva i implementirao savremeni sistem video nadzora koji sada omogućava ovlašćenim licima bezbednosnih struktura lakšu kontrolu i pregled same zgrade suda. Novopostavljene kamere snimaju sve ulaze, kao i sva ključna i visokorizična mesta u zgradi.

Osim toga, i dalje će sva lica koja ulaze u zgradu pravosudnih organa prolaziti uobičajenu kontrolu koja podrazumeva i kontrolu njihovih ličnih stvari, uz obavezno obaveštavanje radnika obezbeđenja iz kojih razloga, i u kom svojstvu, ulaze u zgradu.

Očekuje se da će pojačane bezbedonosne mere stati na put anonimnim dojavama o bombi kojih je prošle godine bilo 22. Podsetimo, samo u julu zgrada pravosudnih organa morala je biti evakuisana čak pet puta, a svaka evakuacija dovela je do problema u radu svih organa smeštenih u zgradi uz značajne finansijske troškove.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?