Pojačano obezbeđenje oko Tempa, prisutni i građani i policija

15:04:00 22.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon jučerašnjeg haosa kod izgorelog Tempa, u Tekelijinoj ulici, danas je na licu mesta prisutan veći broj radnika obezbeđenja, ali i pripadnici policije, koji čuvaju objekat od građana koji su i danas došli u nadi da će ih pustiti da odnesu preostalu robu.

Pojačano obezbeđenje oko Tempa, prisutni i građani i policija

Foto: screenshot 021.rs


Kako su za 021.rs isričali, oni su juče i danas došli jer su preko društvenih mreža, fejsbuka i vibera, dobili poruku da se roba može odneti jer više nije za prodaju i ne treba vlasniku.

- Kada smo to čuli, došlo je nas nekoliko, a već je bila gužva. I mladih i starih i žena i dece koji su odnosili šta su mogli da nađu. Bila je i policija i nije ništa radila, čak su i oni uzimali snikers i jeli, a jedan je kutiju nutele uneo u automobil. Onda je došlo do neke gužve, nisam video šta se tačno dešavalo jer sam bio dalje, ali tada je navodno policija dečaka od oko 12-13 godina počela da udara pendrekom po glavi. To nije u redu jer ako je i krao, ne može da ga bije i tada je nastala baš gužva - ispričao je jedan od građana.

Pojačano obezbeđenje oko Tempa, prisutni i građani i policija

Foto: screenshot 021.rs


Sagovornici portala 021.rs kažu da ih je posle toga policija sve rasterala, a da su oni danas ponovo došli jer su čuli da će ih pustiti da uzmu preostalu robu.

Na pitanja da li znaju da niko nije rekao da artikli mogu slobodno da se odnose, kao i da mnogim stvarima u Tempu ne samo da je istekao rok upotrebe, nego mesecima nisu čuvane u propisanim uslovima, rekli su da nije baš sve pokvareno. Kažu da je u magacinu ostalo mnogo toga što se može probrati i da ne treba bacati ono što može da se koristi, već da je „bolje dati ljudima ili podeliti sirotinji“.

Policija se još uvek nije oglasila i ne zna se da li je neko priveden, dok je iz Hitne pomoći potvrđeno da su u jučerašnjem haosu povređene dve osobe.

Kako je za 021.rs izjavila doktorka Hitne pomoći Nikolina Marić, njihove ekipe su juče popodne u dva slučaja imale intervencije na lokaciji Tempa u Industrijskog zoni.

- Naša ekipa je u 16.38 časova pomogla ženi od 37 godina, koja je zadobila prelom noge. Ona je nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezena u Urgentni centra Kliničkog centra Vojvodine. Takođe, u 17.55 časova na istom mestu je druga ekipa intervenisala po prijavi o povredi glave muškarca starog 31 godinu. Njemu je pružena pomoć na licu mesta i nije bilo potrebe da bude prevezen u bolnicu - navela je doktorka.

Prema nezvaničnim informacijama, povređena žena je zadobila povrede nakon pada sa paleta koje su se nalazile u sklopu supermarketa, dok nije poznato kako je muškrac zadobio povrede.

Kompanija „Delez“ osudila je nasilničko ponašanje grupe ljudi koji su tokom jučerašnjeg popodneva odnosili robu iz „Tempa“.

Podsetimo, juče oko 16 časova kada je primećena gužva kod izgorelog Tempa, najpre se širila se informacija da je kompanija Delez, koja je vlasnik objekta, dozvolila da građani odnose stvari kojima je istekao rok upotrebe.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?