Pojavio se investitor spreman da otkupi srušeni objekat u Dositejevoj 11

09:06:00 21.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da postoje pomaci u rešavanju problema stanara Dositejeve 11. Navodno se pojavio investitor, koji je spreman da otkupi parcelu u Dositejevoj 9, kao i stanove u Dositejevoj 11 sa parcelama, i tako reši problem celog prostora.

Pojavio se investitor spreman da otkupi srušeni objekat u Dositejevoj 11foto: Ilustracija

Vučević kaže da Novi Sad nema nadležnost da tu išta uradi, osim da pomogne da se postigne dogovor koji će pomoći stanarima. On je ponovio da će Grad učiniti sve što može da se reši situacija u Dositejevoj.

Ipak, Vučević nije precizirao ko će odgovarati zbog propusta što stanarima Dositejeve 11 nije dodeljena pomoć za smeštaj u podstanarstvu i na koji način, iako je nedavno iz njegovog kabineta rečeno da će biti ispitano kako se to dogodilo, nakon čega im je ipak isplačena pomoć.

Podsetimo, više porodica je polovinom avgusta prošle godine ostalo bez domova jer im se urušila prizemna zgrada u kojoj su imali stanove zbog lošeg izvođenja radova na parceli pored. Gradska vlast im je obezbedila smeštaj u hotelu na mesec dana, a nakon toga platila i šestomesečne troškove podstanarstva. Sada bi to trebalo da bude produženo jer im domovi nisu porpavljeni.

Stanari sa investitorom "Astra plan" nisu postigli nikakav dogovor, jer kako navode, ono što im on nudi nije nikakva garancija da će imati gde da žive, a već im je porušio domove.

Izvor: 021.r


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?