Pokrajina uplatila novac za "Žeželja"

16:06:00 18.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja Žeželjevog mosta trebalo bi da bude nastavljena jer je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine uplatila danas 234.848.808 dinara za nastavak gradnje.

U skladu sa ugovorom o načinu prenosa novca za finansiranje projekta "Izgradnja Žeželjevog mosta preko reke Dunava u Novom Sadu", nakon što je dostavljena potpuna i ispravna dokumentacija, novac je prebačen na račun Grada Novog Sada, kaže se u saopštenju Uprave.

Pokrajina uplatila novac za "Žeželja"Foto: Blic - Nenad Mihajlović

Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, rekao je da očekuje da će i Grad Novi Sad uplatiti svoj deo ugovorenog novca i na taj način omogućiti nastavak izgradnje mosta. On je dodao da je optimista da će intenzivni radovi na "Žeželju" krenuti već sledeće sedmice.

Inače, radovi stoje od februara 2014. godine, a cena gradnje, koju finansiraju Evropska unija preko IPA fondova, Pokrajina i Novi Sad, povećala se sa 45 na 48 miliona evra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?