Pokrenuta aplikacija za slanje apela nadležnima za očuvanje Telepskog parka

13:03:00 29.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Inicijative „Kreni-promeni“ i „Sačuvajmo zelene površine – Telep Novi Sad“ pokrenule su aplikaciju za brže slanje zahteva nadležnim organima sa porukom da se sačuva zelena površina na Telepu. Reč je o površini na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice.

Pokrenuta aplikacija za slanje apela nadležnima za očuvanje Telepskog parka


Aplikacija je dostupna na internetu i ona je prilika da, kako se navodi, „nadležnima zajedno stavimo do znanja naše nezadovoljstvo zbog otimanja parka“ koji je ujedno i poslednja zelena površine na Telepu.

- Hajde da preko ove aplikacije pošaljemo što više mejlova gradskim vlastima i da se na taj način čuje glas građana, kao i da nadležne podsetimo da treba da služe nama, a ne pojedinačnim interesima i profitu - navodi se na stranici sa aplikacijom.

Građanima je unapred ponuđeno nekoliko opcija za naslov i tekst mejla, ali ih je moguće iskoristiti i samo kao ideju i modifikovati ih po sopstvenom nahođenju.

- Gradsku vlast plaćamo mi i zato crpimo pravo da im se obratimo sa zahtevom da se slušaju naše potrebe. Možda nas ne čuju kada im se obraćamo pojedinačno, ali svi zajedno jesmo glas koji nije moguće preskočiti, svi zajedno jesmo onaj glas koji donosi razliku - poručuje se u pratećem tekstu aplikacije.

Pokrenuta aplikacija za slanje apela nadležnima za očuvanje Telepskog parka

foto: Danko Paskaljević / Fejsbuk

Na ovoj lokaciji je nedavno organizovan i koncert, na kojem je za gradonačelnika bila rezervisana posebna fotelja, a sa kojeg je ponovljen zahtev da se ta poslednja lokacija u naselju sa preko 40.000 stanovnika sačuva kao park.

Nakon nekoliko izmena planova i namene te površine, Grad Novi Sad je doneo odluku da se na najvećem delu parcele grade stambeni objekti do visine od 12 spratova.


Izvor: Autonomija


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?