Pokrenuta peticija da trudnice ne plaćaju prevoz u autobusu

18:02:00 25.02.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Pokrenuta je onlajn peticija da trudnice imaju besplatan prevoz u gradskim i prigradskim autobusima. Iako su na društvenim mrežama ovu ideju podržali brojni građani, zvaničan zahtev u GSP "Novi Sad" još nije stigao.

Pokrenuta peticija da trudnice ne plaćaju prevoz u autobusu

"Da podržite sve žene, buduće majke, odnosno trudnice i odobrite im besplatan prevoz u gradskom i prigradskom saobraćajnom prevozu u Novome Sadu. Tako ćete i podstaknuti da se u ovom gradu rađa još dece i da natalitet bude veći", piše u ovoj onlajn peticiji.

Sa ovom peticijom upoznati su samo iz medija, kažu u GSP-u i tvrde da će tu opciju razmotriti kada im stigne zvaničan zahtev. Podsećaju da pravo na povlašćenu vožnju ima deset kategorija, među kojima je najviše osoba starijih od 65 godina.

Podsetimo, prošle godine je vozačima autobusa stigla poruka iz preduzeća kojom se opominju da trudnicama moraju naplaćivati kartu, jer mnogi od njih to nisu radili, pošto one ne spadaju u neku od povlašćenih kategorija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

slobodanka balaban

, *.dynamic.isp.telekom.rs

mogli bi osloboditi i majke sa troje dece ili neku povlastenu varijantu im ponuditi


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?