Pokret Bravo traži od gradonačelnika da umesto vatrometa novac daju za pomoć životinjama

16:12:00 06.12.2023, Komentara: 1

Novi Sad - Građanski pokret Bravo zatražio je od gradonačelnika Novog Sada da grad odustane od korišćenja vatrometa i sredstva preusmeri za potrebe napuštenih životinja koje najčešće stradaju zbog stresa od buke prouzrokovane vatrometom i drugim pirotehničkim sredstvima.

Pokret Bravo traži od gradonačelnika da umesto vatrometa novac daju za pomoć životinjama


- Predlažemo da se novac preusmeri u pravljenje prihvatilišta za mačke, u okviru gradskog prihvatilišta, za kampanju udomljavanja ili u CNR strategiju, udruženjiima za zaštitu životinja – navodi ovaj pokret.

Kako se dodaje, vatromet zagađuje vazduh, mnoge ptice stradaju zbog njega, smeta i divljim životinjama u našem bližem okruženju kao i i ljudima iz brojnih osetljivih grupa.

Brojni gradovi Evrope kao što su Zagreb, Rijeka, Opatija, Tuzla, Rovinj i drugi, su odustali od ovakvog načina proslave Nove godine i drugih praznika i okrenuli su se proslavama bez eksplozija i buke, i svakodnevno se broj takvih gradova povećava, kažu iz pokreta Bravo.

- Smatramo da je to pozitivan trend i pozivamo i grad Novi Sad da bude dobar primer, te da ove godine bude manje stresno za decu, ljude i životinje, a bolje je i za očuvanje životne sredine - navodi se u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Miloš

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ne, nikad. Zabava bez pirotehnike je kao rođendanska torta bez svećica. A drugo, u koliko država ljudi puštaju vatromet, a neišto ne vidim da se iko žalio zbog životinja


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1007.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?