Pokret gorana obučava mlade "energetske agente"

09:10:00 14.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pokret gorana Novog Sada је pripremio nastavak obuke za "energetske agente" koja će biti održana 31. oktobra i 1. novembra. Projekat "Energetski agenti 2" je nastavak prošlogodišnjeg pilot projekta za mlade koji se bavi ispitivanjem potrošnje električne energije u domaćinstvima i studentskim domovima.

Pokret gorana obučava mlade "energetske agente"


Kako kažu u Pokretu gorana, učesnici prošlogodišnjeg projekta i novi zainteresovani će proći kroz dve obuke o prikupljanju podataka o proceni potrošnje električne energije i na koji način se ona najefikasnije koristi, i o metodama i načinima identifikacije stanja objekata javnih namena i savladati tehnike rada na mernim instrumentima.

Pored obuka, predviđen je i terenski i istraživački rad o potrošnji energije i energetsko - efikasnom stanju u pet objekata Predškolske ustanove u Novom Sadu.

Realizacijom projekta, a kroz aktivno učestvovanje mladih, želi se da se pruže i nova praktična znanja mladima jer će tako biti podstaknuti da uoče loše navike življenja i da reaguju u vidu razmene iskustava i znanja. Jedan od ciljeva je i da se predoče i istaknu različite mogućnosti za bolje, kvalitetnije i održivo korišćenje izvora energije, sa namerom smanjenja ekološkog otiska odnosno posledica klimatskih promena, boljeg i odgovornijeg postupanja prema životnoj sredini, kao i podizanja kvaliteta sopstvenog života i društvene zajednice, kaže se u saopštenju pokreta Gorana Novog sada.

Obuka je predviđena za mlade od 18 do 30 godina sa teritorije Opštine Novi Sad. Broj mesta je ograničen, a prijava za polaznike obuke je počela. Svi zainteresovani mladi od 18 do 30 godina se mogu prijaviti putem linka do 20. oktobra u 17 časova.

Projekat “Energetski agenti 2” je podržao Grad Novi Sad, Gradska uprava za sport i omladinu, Kancelarija za mlade.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?