Pokretne stepenice godinama van upotrebe. Nadležni: Razlog neadekvatno korišćenje a i teško do delova

13:01:00 29.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Pokretne stepenice u podzemnom prolazu između Pošte i Bazara već odavno ne funkcionišu. Iako je bilo očekivano da one prorade posle rekonstrukcije pothodnika, koja je završena početkom 2019. godine, to se nije dogodilo.

Pokretne stepenice godinama van upotrebe. Nadležni: Razlog neadekvatno korišćenje a i teško do delova

foto: ilustracija / Pixabay

Poslovni prostori i stepenice u podzemnom prolazu u nadležnosti su Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove. Prema njihovim rečima, stepenice ne rade jer ih prolaznici ne koriste adekvatno, a i teško se dolazi do rezervnih delova.

– Većina kvarova koji se javljaju na pokretnim stepenicama je posledica neadekvatnog korišćenja od strane korisnika/prolaznika, s obzirom na to da se nalaze u prolazu koji je deo pešačke komunikacije i dostupne su svima. Mogućnost nabavke odgovarajućih rezervnih delova umnogome je uslovljena godinom proizvodnje, što pak otežava nabavku delova, kao i čekanje na isporuku od proizvođača – kažu za „Dnevnik” u Upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, premda nisu objasnili šta se sve podrazumeva pod neadekvatnim korišćenjem.

Nadležni kažu da su, kako bi se rešio problem, preduzeti odgovarajući koraci, što podrazumeva pribavljanje idejnog rešenja i izradu projekta rekonstrukcije, odnosno zamene starih pokretnih stepenica novim.

Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove sklopila je ugovor za servisiranje i održavanje pokretnih stepenica s firmom „Snežana Starčević PR, radnja za opravku mašina BŠ” iz Bačkog Gradišta. Ukupna vrednost posla je 2.305.200 dinara s PDV-om, na godišnjem nivou, a osim stepenica u pothodniku, ugovorom je obuhvaćeno i održavanje jedanaest liftova u objektima kojima upravlja Uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

Iz te uprave napominju da su sadašnje pokretne stepenice u pothodniku ugrađene 2007/2008. godine.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?