Polaganje male mature strožije, završni pripremni dvočas u „NS bloku“

10:06:00 10.06.2018, Komentara: 1

Novi Sad – Mala matura je sve bliža, a ministar prosvete Mladen Šarčević ističe da će ove godine kontrola na polaganju biti strožija.

Polaganje male mature strožije, završni pripremni dvočas u „NS bloku“


Šarčević navodi da u svetu nije praksa da se testovi za malu maturu dopremaju pod oružanom pratnjom, nego su ukorenjene loše navike u Srbiji uputile vlast da bude stroža nego što treba. Ističući da je povećan broj poena koje đaci mogu da osvoje na testu, ministar dodaje da će u 10 odsto škola tražiti da, umesto nastavnika, direktor i njegov tim nadziru malu maturu i direktno odgovaraju za regularnost. Angažovaće i sve svoje pomoćnike i načelnike kako bi se sprečilo prepisivanje.

A da bi Novosađani bili spremni za malu maturu, Udruženje NS blok organizovalo je i ove godine pripremnu nastavu iz matematike. U sredu, 13. juna biće održan završni pripremni dvočas matematike za osmake, na kojem će učenici rešavati zadatke sa prijemnog ispita iz 2017. godine.

Čas će početi u 17 časova, a svi maturanti mogu doći u prostorije Udruženja koje se nalazi na Trgu Marije Trandafil 4.

Detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti na brojeve telefona 021/661-5503 i 065/580-1366, putem mejla grupagradjanansblok@gmail.com ili Facebook-a https://www.facebook.com/nsblok.gg


Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?