Policajci spasili ženu iz Dunava

09:12:00 02.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanka (38) skočila je u ponedeljak ujutru s Mosta slobode, ali su policajci stanice u Petrovaradinu Zoran Novak (46) i Milan Stamenković (25) uspeli da je izvuku iz Dunava.

Odmah po dojavi da se žena bacila s mosta krenuli su u potragu za njom i pronašli je kako bez svesti pluta sredinom Dunava u blizini Bećarca.

Policajci spasili ženu iz Dunava

Zoran Novak, zamenik šefa smene u petrovaradinskoj stanici, kaže da je u takvim situacijama svaki sekund važan. Nedugo pošto su krenuli čamcem, ugledali su ženu kako pluta na sredini reke s glavom u vodi, očigledno bez svesti.

"Brzo smo stigli do nje, izvukli je iz vode, ali kada smo je ubacili u čamac, nije davala znake života", kaže Novak.

Njegov kolega Milan Stamenković kaže da je u tom trenutku jedino razmišljao o tome kako da oživi ženu i da se sve dešavalo kao u transu.

"Pokušali smo da na vratu osetimo puls, ali ga nije bilo ili u tom trenutku nismo mogli da ga napipamo. Brzo sam je okrenuo na bok i pokušao reanimaciju rukama. Posle desetak sekundi smo osetili da je počela da diše, a onda je iz sebe izbacila malo vode. To je bilo veliko olakšanje za nas, ali se i pored toga videlo da je ona u izuzetno teškom stanju", kaže Stamenković.

S obale je nesrećnu ženu preuzela ekipa Hitne pomoći, koja ju je prevezla u Klinički centar vojvodine, gde je pod nadzorom lekara.

Policajac Novak, kome je ovo treće spasavanje ljudi iz Dunava, kaže da je žena srećom preživela jer je bila na sredini plovnog puta i pored nje je prošao brod.

"Osim toga, Dunav je sada prilično hladan, voda ima svega nekoliko stepeni, a na tom mestu je dubok oko osam metara", objašnjava Novak.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?