Policija apeluje na Novosađane: Zaključavajte svoje automobile!

13:01:00 28.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad - U Novom Sadu je, u poslednje vreme, zabeležen povećan broj krađa automobila, a počinioci su uglavnom mlađa lica. Kako piše Dnevnik, krađe su zabeležene na Klisi, kod Najlona, na Novom naselju, Telepu, a počiniocima su „posao” olakšali sami vlasnici koji nisu zaključali vozila.

Policija apeluje na Novosađane: Zaključavajte svoje automobile!


Nisu retki slučajevi i da Novosađani ostave ključeve u autu, odnosno u kaseti, pored menjača, ispod patosnica, a u nekim slučajevima i u vratima automobila. Tako sami sebe dovode u situaciju da im vozilo bude ukradeno. Nedavno je jedan automobil ukraden u trenutku dok je njegov vlasnik izašao da „obavi nešto”, a vozilo ostavio u desnoj traci sa upaljenim motorom.

Izvor „Dnevnika” kaže da je policija većinu slučajeva rasvetlila, a ono što je interesantno jeste činjenica da su svi automobili koji su ukradeni bili otključani. Takođe, dešavalo se i da su vozila prilikom pronalaska bila udarena i oštećena. U poslednjih nekoliko slučajeva, policija je ukradene automobile pronalazila u atarima ili jarku.

Zbog svega ovoga su iz novosadske policije apelovali na građane da zaključavaju svoja vozila i da provere sva vrata i prozore nakon što ih napuste. Osim toga, savetuje se vozačima da ne ostavljaju ključeve u automobilu i da ne ostavljaju upaljene motore kad napuštaju vozilo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1001.0 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?