Policija i dalje traži roditelje ostavljene bebe

18:10:00 24.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Policija i dalje traga za roditeljima bebe koja je pre ostavljena u Majevičkoj ulici, u blizini porodilišta Betanija.

Tek rođeni dečak je ostavljen u platnenoj torbi, a pronašla ga je Slavica Fejsa, novinarka "Ruskog slova". Ona deo dvorišta gde je bebu pronašla koristi kao prečicu na putu do posla.

Policija i dalje traži roditelje ostavljene bebe

"Čula sam dečji plač i prvo sam pomislila da je neko ostavio dete ispred i ušao u butik. Međutim, kad sam se približila, čula sam plač iz platnene torbe. Otvorila sam je i videla sam dečaka po kojem je još bilo tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana pertlom", ispričala je Fejsa za "Alo".

Kada se pribrala, dete je podigla i odnela ga u porodlište, a beba je ubrzo medicinski zbrinuta. Ubrzo je u Betaniju stigla i policija.

Kada je u subotu htela da obiđe bebu Fejsa nije mogla da uđe kod njega, ali su joj lekari preneli da je dečak dobrog zdravlja i da je već dobio ime Srećko.

On će neko vreme provesti u Dečjoj bolnici, ali zasad se ne zna tačno ko će preuzeti brigu o njemu. O tome će odlučiti Centar za socijalni rad, a moguće je da će ga preuzeti neka hraniteljska porodica.

Ilustracija: sunshinecity / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?