Policija oko škola i dalje pronalazi drogu i oružje

14:11:00 28.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Nekoliko komada hladnog oružja, jedan pištolj, teleskopske palice i izvesna količina narkotika, otkrivena je i zaplenjena samo u poslednjoj akciji "Školarac", koju novosadska policija sprovodi u okolini škola.

Policija oko škola i dalje pronalazi drogu i oružje

Pojedini učenici u školu donose noževe, mačete, replike pištolja. Policajci kažu da su sada već rtkost dileri koji su drogu prodavali ili sakrivali oko škola ili u školskim dvorištima.

Dejan Drobljak, oficir Odeljenja policije PU Novi Sad, kaže da su u poslednjoj akciji pronašli oko 10 komada narkotika, jedno vatreno oružje i pronađene su dve osobe za kojima se dugo tragalo.

- Pronašli smo i oko šest grama marihuane, i 0,6 grama amfetamina. Na saslušanju je bilo 14 osoba, a protiv devet će biti podnete krivične prijave za posedovanje opojnih droga - rekao je Drobnjak za Novosadsku televiziju.

U policiji dodaju i da je, od početka sprovođenja ove akcije, broj krivičnih dela u školskim dvorištima, ali i oko njih smanjen, a podršku ovakvom načinu rada nedavno je dalo i Koordinaciono telo za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?