Policija traga za ubicom vlasnika menjačnice, incident snimile nadzorne kamere

11:01:00 25.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu intenzivno tragaju za počiniocem koji je, sinoć, usmrtio četrdesetsedmogodišnjeg muškarca. Policija nije saopštila da li znaju ko je ubica, a Blic piše da je on identifikovan.

Policija traga za ubicom vlasnika menjačnice, incident snimile nadzorne kamere


Kako je saopštila novosadska policija, beživotno telo muškarca pronađeno je pored vozila, na parkingu u ulici Nova 34, a, prema kvalifikaciji javnog tužioca, reč je o krivičnom delu ubistvo. U saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvom, policija je obavila uviđaj lica mesta i preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Mediji navode da je ubijen vlasnik menjačnice J. J. i da je on nastradao nakon što se sastao sa jednim muškarcem kako bi mu navodno zamenio novac.

Kako 021.rs nezvanično saznaje, policija ne isključuje mogućnost da je do ubistva došlo jer je za sada nepoznati počinilac pokušao da od J. J. otme novac, što ovaj nije dozvolio i tada je došlo do sukoba u kom je J. J. dobio više udaraca od kojih je potom preminuo.

Navodno, postoji i video snimak sa nadzornih kamera sa jednog od obližnjih objekata koji pokazuje da se dva muškarca koja sede u kolima „fijat 500“ nedaleko od parkinga restorana „Lipov gaj“ gušaju i guraju. Nakon što se vrata od kola otvaraju, jedan muškarac drugog izvlači napolje i zadaje mu više udaraca i potom se udaljava dalje niz ulicu.

Blic piše da je upravo veštačenjem snimka sa nadzornih kamera obližnjeg objekta identifikovan osumnjičeni za ubistvo J.J. i da policija intenzivno traga za njim.

- Na snimku se vidi da su došli "fiatom 500" kojim je upravljao Jovan do mesta zločina i tamo se parkirali. Takođe, vidi se da je u automobilu došlo do koškanja i tuče nakon koje je osumnjičeni izvukao J.J. preko suvozačkog sedišta i bacio ga na zemlju. Sačekao je da prođu dva – tri automobila a zatim ga odvukao ispred automobila u kome se dogodio zločin i ostavio ga uz ogradu, verovatno da bi malo zaklonio telo, a zatim se odšetao u nepoznatom pravcu - objašnjava sagovornik Blica.

J.J. je, kako piše Blic, vlasnik menjačnice na Detelinari i auto-placa u Veterniku.

- J.J. je bio dobro situiran i nema nikakav dosije niti je poznat po tome da se kretao u nekim kriminalnim krugovima. Sudeći prema načinu izvršenja krivičnog dela prvi zaključci iz istrage navode na to da ubistvo nije bilo planirano već da se desilo u afektu nakon svađe koja je prouzrokovala tuču. Nije još utvrđeno da li je žrtva kod sebe imala neku količinu novca koja bi mogla biti motiv za ubistvo odnosno da se krađa uzme u razmatranje tako da se trenutno spekuliše da je ubica bio dužan određenu svotu novca žrtvi te da je oko toga ispala svađa koja je dovela do zločina - priča za "Blic" izvor blizak istrazi.

Podsetimo, telo J. J. pronađeno sinoć nešto posle 20 časova pored automobila u Ulici Nova 34 u Veterniku.


Izvor: NoviSad.com, 021.rs, Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1009.2 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pet 10° - 21° Mogući pljuskovi
Sub 10° - 24° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?