Poljoprivredni sajam ove godine u virtuelnom formatu

08:08:00 19.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Poljoprivredni sajam u standardnom formatu neće biti organizovan ove godine, a menadžment Novosadskog sajma po ugledu na najveće sajmove u Evropi razvija platformu u nameri da organizuje virtuelnu smotru agrara.

Poljoprivredni sajam ove godine u virtuelnom formatu


Po broju prijavljanih izlagača i obimu avansnih uplata u prva tri meseca ove godine, menadžment Novosadskog sajma očekivao je najuspešniji Poljoprivredni sajam u poslednjih pet godina, izjavio je za Radio Novi Sad generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković. Međutim, sa širenjem pandemije Poljoprivredni sajam je odložen za septembar, a sada i definitivno otkazan.

- Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno pošto je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Imamo situaciju da veliki broj izlagača, pre svega međunarodnih korporacija, imaju nalog da ne izlažu na sajamskim manifestacijama. Deo izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih. To bi se svakako odrazilo i na posetu. U tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatan Međunarodni poljoprivredni sajam - kaže Cvetković.

Ova odluka podudara se sa odlukama širom sveta da budu odložene i ostale međunarodne sajamske manifestacije. Cvetković kaže da u standardom formatu 87. Međunarodni poljoprivredni sajam nameravaju da održe od 15. do 21. maja 2021. Međutim, zaposleni na Novosadskom sajmu ne sede skrštenih ruku. U toku je priprema virtuelnog Međunarodnog poljoprivrednog sajam po ugledu na to kako su prestižni samovi poljoprivrede organizovani u Evropi.

I Međunarodni sajam lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta LORIST, koji se tradicionalno održava početkom oktobra, je pod znakom pitanja, a njegovo održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?