Poljoprivrednici traktorima ponovo blokirali centar

10:08:00 12.08.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Traktori su, četvrtog dana protesta, zaustavili saobraćaj oko 10 časova u centru Novog Sada. Na ovaj korak, poljoprivrednici su se odlučili usled nezadovoljstva izostankom reakcije Vlade Srbije na sve njihove zahteve.

Poljoprivrednici traktorima ponovo blokirali centar


Reporteri 021.rs javljaju sa lica mesta da je cela raskrsnica Bulevar Mihajla Pupina blokirana, ali da poljoprivrednicima nije namera da poremete kretanje građana u velikoj meri.

Inače, juče tokom protesta, javni prevoz se odvijao otežano, a veliki broj autobusa ostao je bio „zarobljen“ u kolonama.

Iz JGSP „Novi Sad“ naglašavaju da čine sve da održe planirani red vožnje, kao i da putnike blagovremeno prevezu, ali zbog situacije koja se menja iz časa u čas, nemoguće je predvideti trase kretanja autobusa. U ovom preduzeću mole građane za razumevanje i strpljenje.

Inače, informacije i saopštenja o promenama u redu vožnje možete pronaći na sajtu www.gspns.co.rs ili OVDE

Poljoprivrednici traktorima ponovo blokirali centar


Podsetimo, poljoprivrednici su juče na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dobili garancije da će biti ukinuta zabrana izvoza svih poljoprivrednih proizvoda. Ponuđena im je otkupna cena od 535 evra po toni za suncokret, koja je za njih, kako kažu, neprihvatljiva, a predložili su i ukidanje marže za markete.

Poljoprivrednici zahtevaju subvencije goriva, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, otkupnu cenu suncokreta od 700 evra po toni, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a insistiraju i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Goran

, *.astratelekom.rs

Pusti te me da prođeeeem


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?