Polovina zaraženih u Vojvodini je u Novom Sadu

16:07:00 02.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Vojvodini je u sredu registrovano 44 obolelih, od kojih je polovina u Novom Sadu. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine koje je objavio 021.rs, registrovano je 47 pozitivnih pacijenata, od kojih 44 ima prebivalište u nekom mestu u Vojvodini. U Kliničkom centru Vojvodine danas se leči 91 pacijent, što je za 11 više nego u sredu. Na respiratorima je šest obolelih, jedan manje nego prethodnog dana.

Polovina zaraženih u Vojvodini je u Novom Sadu


Koliko zaraženih ima u Novom Sadu nije poznato, ali je izvesno da ih ima najviše u Vojvodini, što je rekao pokrajinski premijer Igor Mirović. On je naveo da se sličan broj zaraženih beleži već nekoliko dana, odnosno da ima do 40 novoobolelih u pokrajini dnevno i da je uglavnom polovina iz Novog Sada. Prema Mirovićevim rečima, posle Novog Sada po broju obolelih sledi Vrbas sa desetak slučajeva, dok se u ostalim opštinama uglavnom beleži bar po jedan.

U Novom Sadu se uglavnom radi o mlađim osobama sa lakšom kliničkom slikom ili koji uopšte nemaju simptome. Članovi porodica i drugi kontakti koji nemaju simptome i ne testiraju.

Povodom toga šta se preduzima na zaštiti u pokrajini, Mirović je naveo da važe preporuke Kriznog štaba i da za sada nema informacija o uvođenju vanrednih mera u nekoj opštini. Za Novi Sad je rekao da je upoznat sa tim da je Institut za javno zdravlje Vojvodine poslao Gradskoj upravi informaciju o epidemiološkoj situaciji i da je, koliko zna, lokalni štab počeo da preduzima neke poteze, kao što je sastanak sa predstavnicima tržnih centara i ugostitelja.

Novosađani koji imaju simptome kovida-19 mogu da se jave na pregled u kovid ambulante na Novom naselju i u Veterniku od 7 do 20 časova, dok ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka (ulaz sa Bulevara kralja Petra I) radi bez prestanka 24 časa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?