Položen kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici

12:02:00 05.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Juče je položen kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave „Stari grad“ u Radničkoj ulici, koja bi trebalo da počne da radi u januaru sledeće godine.

Položen kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici

Foto: MUP



Kamen temeljac su položili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Novi Sad je evropska prestonica kulture i na nama je da učinimo sve da tu titulu koju sa ponosom nosimo opravdamo. Policijski službenici su tu da budu na usluzi svojim sugrađanima i učine sve da se i oni, ali i posetioci i gosti Novog Sada osećaju bezbedno - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, izgradnja nove policijske ispostave doprineće da bezbednost bude na još višem nivou, kao i uslovi rada policijskih službenika, koji su danonoćno tu da zaštite svoje sugrađane.

- Stari grad je jezgro Novog Sada, a nova policijska ispostava omogućiće nam da budemo brži i efikasniji - istakao je ministar Vulin.

Položen kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici

Foto: MUP



Gradonačelnik Novog Sada Vučević je podsetio da je reč o objektu koji će biti najvećeg kapaciteta sa tom namenom u gradu.

- Mi smo kao lokalna samouprava izdvojili sredstva kako bismo učestvovali u sufinansiranju tog velikog projekta sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Ukupna neto površina iznosi 780 metara kvadratnih, a projektom je obuhvaćena izgradnja zgrade državnih organa i organizacija, policijske ispostave kao i parterno uređenje objekta - rekao je Vučević i naglasio da izgradnjom nove policijske stanice u Radničkoj ulici, grad i policija zajedno nastavljaju da rade na boljim uslovima rada policije, što posledično utiče na povećanje bezbednosti građana.

Položen kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici

Foto: MUP



Prema rečima gradonačelnika Novog Sada izrađen je projekat rekonstrukcije poslovnih objekata, zgrade državnih organa i organizacija na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice braće Jovandić, a u toku je izrada projekata izgradnje tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu.

- Nadam se da ćemo u januaru 2023. godine na ovoj lokaciji imati kompletno izgrađen velelepni objekat i uređenu okolinu na ponos svih Novosađana - rekao je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?