Položen kamen temeljac za stanove za bezbednjake

17:08:00 07.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Danas je u Novom Sadu, u naselju Jugovićevo, postavljen kamen temeljac za izgradnju 528 stanova za pripadnike službi bezbednosti, policije, Bezbednosno-informativne agencije, vojske i zatvorske straže, koji će, kako je najavljeno, biti završeni do kraja 2020. godine. Reč je o prvoj fazi radova, a ukupno će biti izgrađeno 1972 stana.

Položen kamen temeljac za stanove za bezbednjake

foto: Grad Novi Sad

Kamen temeljac su položili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, a događaju su prisustvovali i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Miloš Vučević je tom prilikom naveo da je reč o zajedničkom projektu Vlade Srbije i Grada Novog Sada, u prvoj fazi gradi se 548 stanova, a pripadnici snaga bezbednosti moći će da ih kupe po ceni od oko 500 evra za kvadratni metar.

Položen kamen temeljac za stanove za bezbednjake

foto: Pokrajinska vlada

- Učinićemo sve da ovo bude jedno moderno, lepo opremljeno naselje, prijatno za život. Neće ovde biti geto, niti socijalni stanovi, već moderni objekti sa svim propratnim sadržajima, a gradiće se i atletski centar gde će sportisti imati odlične uslove za trening. Promenićemo "krvnu sliku" ovog dela grada, a konačno imamo mogućnost da sve unapred predvidimo. To je najmanje što smo mogli da učinimo za pripadnike službi bezbednosti zbog svega što su učinili i što čine i u teškim i u mirnodopskim vremenima – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Premijerka Brnabić je najavila da će do kraja godine početi izgradnja i rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine i izgradnja Biosens instituta koji, kako je ocenila, stavlja Novi Sad i Srbiju na evropsku mapu izvrsnosti i inovacija.

Položen kamen temeljac za stanove za bezbednjake

foto: Pokrajinska vlada

- Mi smo zajedno sa Gradom Novim Sadom pripremili i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju objekata Policijske uprave u Novom Sadu, i to će biti jedan od naših najvažnijih zajedničkih projekata za sledeću godinu, vredan 400 miliona dinara – najavio je Mirović.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.8 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?