Položeni venci povodom Dana pobede nad fašizmom

15:05:00 09.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavnici delegacije Gradskog odbora SUBNOR, Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i predstavnici Vojske Republike Srbije položili su vence na Spomen groblju, a zatim i na spomeniku Novosadskog odreda na Čeneju.

Položeni venci povodom Dana pobede nad fašizmom

Tom prilikom gradonačelnik Vučević je čestitao svim Novosađanima i građanima Srbije Dan pobede nad fašizmom, kako je rekao, jedan od najveličanstvenijih datuma u istoriji čovečanstva.

- Taj 9. maj 1945. godine označava pobedu dobra nad zlom, pobedu ljudskosti i pravih civilizacijskih vrednosti, pobedu ljubavi nad nacizmom, fašizmom, razaranjem, ubijanjem i nad progonima. Takođe, označava prekretnicu u razvoju celokupnog čovečanstva, i danas u svetu u kojem živimo taj dan jeste, pre svega, tekovina jedne velike pobede. Ta pobeda izvojevana je nad ozbiljnim neprijateljem koji je, na žalost, i danas prisutan u različitim pojavnim oblicima, a mi moramo biti oprezni i takve opasnosti prepoznavati – rekao je Vučević.

On je, takođe, naglasio da ne smemo zaboraviti da je naš narod mnogo ratovao i platio visoku cenu za slobodu u kojoj danas živimo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?