Položeni venci u znak sećanja na Olega Nasova koji je poginuo tokom NATO agresije i šestoro mladih stradalih u požaru u „Kontrastu“

19:04:00 01.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Prošlo je 24 godine od rušenja Varadinskog mosta i pogibije Olega Nasova i 11 godina od požara u nekadašnjoj diskoteci „Kontrast“ u kojem su život izgubili Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.

Položeni venci u znak sećanja na Olega Nasova  koji je poginuo  tokom NATO agresije i šestoro mladih stradalih u požaru u „Kontrastu“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je venac na spomen obeležje kod Varadinskog mosta, u znak sećanja na poginulog Novosađanina Olega Nasova, koji je nastradao 1. aprila 1999. godine tokom NATO agresije.

- Zajedno sa porodicom Nasov, obeležavamo godišnjicu ovog tragičnog događaja koji je opomena da se takve stvari nikada ne ponove. Nažalost, za taj zločin nikada niko nije odgovarao. To je samo jedan od zločina NATO agresora iz 1999. godine. Sećamo se tih tužnih dana, kada je dva dana posle bombardovanja Varadinskog mosta, Novi Sad ostao i bez Mosta slobode, a 26. aprila i bez Žeželjevog mosta - rekao je gradonačelnik Đurić.

Položeni venci u znak sećanja na Olega Nasova  koji je poginuo  tokom NATO agresije i šestoro mladih stradalih u požaru u „Kontrastu“


Polaganjem cveća na spomen obeležje nastradalim mladićima i devojkama, koji su svoje živote izgubili u stravičnom požaru, obeleženo je 11 godina od jedne od najvećih tragedija u novijoj istoriji našeg grada. Naime, 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20)

Pored članova porodica i prijatelja žrtava pomenu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac koji je istakao da će u cilju negovanja kulture sećanja, na tom mestu Grad napraviti memorijalni park.

U ime porodica žrtava, okupljenima se obratio otac Tamare Miladinović koji je naglasio da će Udruženje „Istina Tamarini zakoni“ nastaviti da se bori da svi koji su odgovorni za tragediju budu sankcionisani zbog sigurnosti sadašnjih i budućih generacija, kao i zbog toga što je takav ishod preduslov civilizovanog društva.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?