Polunag muškarac pokušao da otme devojčicu na Telepu, policija istražuje

16:10:00 04.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Za sada nepoznati muškarac pokušao je da otme dvanaestogodišnju devojčicu na Telepu. Kako piše Blic, incident se dogodio juče oko 13 sati, dok je devojčica bila na putu do Osnovne škole "Jožef Atila", u blizini nasipa.

Polunag muškarac pokušao da otme devojčicu na Telepu, policija istražuje


Prema nezvaničnim informacijama jedan polunag muškarac iz crvenog pikapa nepoznate marke i bez registarskih oznaka pokušao je da zgrabi prestravljenu devojčicu i uvuče je u auto. Majka nesrećne devojčice Andrea K. kaže da se ona na sreću istrgla iz ruku napasnika i preko nasipa pobegla u susednu ulicu gde se sakrila.

- Dete nam je na sreću dobro i nadamo se da neće imati nikakve traume. Jako se uplašila. Ona je jedno dobro i razumno dete. Bila je u tom strašnom trenutku toliko pribrana da je onako sakrivena virila iz zaklona u nadi da će videti tablice na autu kako bi kasnije lakše identifikovali napadača, ali tablica nije bilo ni sa prednje ni sa zadnje strane – prepričava uzrujana majka.

Kaže da su dobili punu podršku od nadležnih u policiji, stručnih službi Centra za socijalni rad i zaposlenih u školi „Jožef Atila“ koju pohađa njena ćerka, te da se nada da će napasnik biti pronađen.

Novosađane je uzbunilo i saopštenje Saveta škole koje je stiglo roditeljima preko vajber grupe u kome se pozivaju da paze na svoju decu.

- Poštovani roditelji! Molimo vas iz bezbednosnih razloga da skrenete pažnju deci da na putu do kuće i do škole ne prilaze i ne komuniciraju sa nepoznatim osobama. Unapred hvala na saradnji! Devojčica je danas napadnuta na putu do škole – navodi se u saopštenju Saveta škole.

Direktor OŠ „Jožef Atila“ Dragan Utržan potvrdio je da je došlo do nekog incidenta, ali da ne zna nikakve detalje, jer je od policije sve saznao.

U policiji su za 021 potvrdili da su primili dojavu o incidentu, da je devojčica u prisustvu majke dala izjavu i da se, u koordinaciji sa tužilaštvom i Centrom za socijalni rad, ispituju okolnosti i radi na identifikovanju napadača.


Izvor: Blic, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?