Pomeren protest građana sa Bulevara oslobođenja, investitor tražio sastanak sa njima

09:07:00 11.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Protest protiv izgradnje zgrade na Bulevaru oslobođenja, koji je prvobitno zakazan za danas, pomeren je za petak, 12. jul, jer je investitor zatražio sastanak sa građanima.

Pomeren protest građana sa Bulevara oslobođenja, investitor tražio sastanak sa njima

Stanari protestvuju jer je u planu izgradnja zgrade na mestu na kom je dečje igralište i više stabala starih nekoliko decenija (između Simpa i prodavnice Idea), ali kako navode u dopisu poslatom portalu 021.rs, javio im se jedan investitor sa zahtevom da se sastane sa njima u kancelarijama lokalne mesne zajednice. Sastanak će se održati danas u 19 časova, dok je protest pomeren za petak u 19 časova.


"Stanari svakako dežuraju i motre na blok jer je planiran nastavak seče drveća kao i uzurpiranje zelenih površina i već tesnog parkinga. U sredu su obavljali merenja i otkopavanje šahta koji se nalazi na travnjaku ispred same zgrade", stoji u dopisu građana.

Investitor ima sve potrebne dozvole za gradnju, ali se stanari pitaju kako je uopšte te dozvole dobio i nastojaće da spreče "devastiranje svog kraja". Stanari traže da se sačuva drveće u tom delu Bulevara, ali i kolski prilaz, jer će zbog nove višespratnice ostati i bez dela parkinga i otežaće im prilaz zgradama u kojima žive.

Takođe se bune zbog toga što će izgradnjom biti uništeno dečije igrališta sa prostorima za pesak i spravama za igranje. Zbog toga će potpisivati peticiju, koju će uputiti nadležnima, tražeći sastanak sa njima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?