Pomerila granice: Sa 29 godina je najmlađi doktor nauka u Novom Sadu

14:10:00 11.10.2015, Komentara: 7

Novi Sad - Mlada Dajana Lendak je sa 29 godina najmlađi doktor nauka na novosadskom Medicinskom fakultetu, a uspela je da za nepune tri decenije života završi osnovne i doktorske studije.

Pomerila granice: Sa 29 godina je najmlađi doktor nauka u Novom Sadu foto: Blic (Robert Getel)

Doktorka zaposlena na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine uspela je da pomeri granice na svom fakultetu, gde je do sada najmlađi doktorand imao 30 godina. Osnovne studije upisala je 2004. godine, a diplomirala 2010. sa prosekom 9,75.

"Nisam čekala istek apsloventskog staža, pa sam diplomirala po isteku šeste godine studija", kaže Lendak.

Čim je dobila diplomu osnovnih studija, upisala je doktorske studije, koje je privela kraju prošle nedelje. "Osnovna sfera interesovanja bila mi je sepsa, kao jedna od najkompleksnijih stvari u medicini, a pogotovo u infektivnim bolestima. U doktorskoj disertaciji sam se bavila laboratorijskim parametrima koji bi mogli da ukažu na težinu kliničke slike i razvoj komplikacija sepse", dodaje ona. Kaže da je uspevala da uskladi društveni život sa obavezema na fakultetu.

Neće da napusti Srbiju

Ne nameravam da napustim Srbiju. Zaposlila sam se u ustanovi najvišeg ranga i zadovoljna sam. Imam od koga da naučim posao i nema razloga da napuštam zemlju, kao što su neke kolege otišle, jer nisu dobile posao", navodi Dajana.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

7 komentar(a)

Dejan

, *.homerun.telia.com

Svaka čast na uspehu,ali nažalost shvatiće kasnije koliko greši po pitanju toga da je zadovoljna sa trenutnim poslom i platom.Jer u Skandinaviji bi imala jedno deset puta bolje uslove za rad i unapređenja,a bogami mnogo više od 10x veću platu ;-)


Kula

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Bravo naša asist dr sci med Dajana!!! Sve čestitke!


bosiljka

, *.78.49.pool.telefonica.de

Bravoooooo za disciplinu;ulozeni trud i to sto ostaje u srbiji!!!


pekovic zeljko

, *.dynamic.isp.telekom.rs

svaka cast


Vile

, *.dynamic.sbb.rs

Svaka cast!Ponos svojih roditelja!


Paraskeva

, *.dynamic.sbb.rs

U poslednjih 5 godina nisam čula da neki student medicine ima prosek ispod 9. Žao mi je ali, potpuno sam uverena da tajna njenog brzog doktoriranja leži u spuštenom kriterijumu. I ne pišem ovo kao zlobnik nego kao neko ko je zabrinut za budućnost. Oni koji nisu završavali studije po ubrzanom principu sa visokim ocenama su oštetili zdravlje jednog dela ljudi (uključujući i mene). Šta će tek biti kad krenu da nas leče ovi koji sa takvom lakoćom završavaju medicinu? Brine me...


Marko

, *.172.rev.synaix.de

Kao neko ko je diplomirao na isto medicinskom fakultetu sa prosekom 9,5 a sada vec 5-u godinu zivim u inostranstvu mogu samo da joj kazem da ce se jaaaaaaako pokajati za koju godinu. Zao mi je sto je tako. Jednostavno kako moze da tvrdi da je dobila posao u ustanovi "najviseg ranga". Kojeg ranga? U Srbiji? Naravno to je jedna zivotna odluka i ja je jako postujem zbog iskrenosti i truda i znam kako je tesko kada studiras bukvalno 6 godina svaki dan. Svakako, puno srece u zivotu joj zelim.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?