Pomoć Dušanu Travici za operaciju u Mađarskoj

12:07:00 26.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Sutrašnji "Humani ponedeljak" biće namenjen Dušanu Travici, studentu Fakulteta tehničkih nauka, koji je pre dve godine teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojoj je zadobio povrede kičme i prelome ruke i vilice. Njegova zvanična dijagnoza je kvadriplegija – oduzetost sva četiri ekstremiteta.

Pomoć Dušanu Travici za operaciju u MađarskojDušan Travica

Cilj "Humanog ponedeljka" biće da prikuipljeni novac Dušanu omogući da ode u Mađarsku na operaciju leve ruke. Posle lečenja u Americi on je počeo da pomera desnu ruku i rame, a operacijom u Mađarskoj, lekari će pokušati da mu osposobe i levu ruku. Za taj zahvat je potrebno obezbediti oko 4.000 evra.

Veliku novčanu pomoć za lečenje Duđanu su pružili njegovi sugrađani iz Kule, gde on živi, Konzulat Srbije u Čikagu, brojni iseljenici iz Sjedinjenih Američkih Država i Skupština AP Vojvodine. Inicijativu za pomoć Dušanu Travici pokrenuo je Savet Mesne zajednice "Sonja Marinković" iz Novog Sada, što je Gradsko zelenilo sa zadovoljstvom prihvatilo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?