Pomoć za bebe Nepala uz račune "Informatike"

14:06:00 10.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani će uz majske račune "Informatike" dobiti i već popunjene UNICEF-ove uplatnice na kojima će moći da dopišu iznos donacije za ugroženu decu Nepala.

Zainteresovani građani će taj novac moći da uplate na šalterima bilo koje banke ili pošte. Uz to, oni koji hoće i mogu, pomoć mogu uputiti i direktnim uplatama na žiro- račune UNICEF-a, kao i slanjem SMS poruke na broj 9009, čija je cena 100 dinara.

Pomoć za bebe Nepala uz račune "Informatike"

Svakog sata u Nepalu se rađa 12 beba koje nemaju pristup osnovnoj zdravstvenoj zaštiti u područjima u kojima su oštećena porodilišta. UNICEF upozorava da će narednih meseci biti ugroženi životi skoro 18,000 beba i majki ukoliko se ne preduzmu hitne mere za obnavljanje i ponovno uspostavljanje funkcionisanja zdravstvenog sistema.

Najmanje 70% porodilišta u 14 najteže pogođenih okruga Nepala je oštećeno ili uništeno, a u nekim područjima taj procenat je čak 90%. Objekti koji su u funkciji su preopterećeni, pa mnoge trudnice ostaju uskraćene za adekvatnu zdravstvenu zaštitu neophodnu za bezbedan porođaj.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?