Pomozimo Borku da dobije Tobi uređaj

17:08:00 06.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - "Humani ponedeljak" na Štrandu 7. avgusta biće posvećen pomoći Novosađaninu Borku Niniću (33), kome je za svakodnevno funkcionisanje neophodan Tobi uređaj.

Pomozimo Borku da dobije Tobi uređaj

Borko je korisnik Dnevnog boravka za osobe sa telesnim invaliditetom koji se nalazi u sklopu ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika u Novom Sadu. On boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne može da napravi nijedan funkcionalan pokret gornjim i donjim ekstremitetima. Do sada se sporazumevao isključivo facijalnom ekspresijom i izvesnim pokretima glavom za DA i NE. Kako Borko ima očuvane intelektualne sposobnosti, ovakav vid komunikacije ga je veoma ograničavao u funkcionisanju i sticanju novih saznanja.

Danas je korisnik asistivne tehnologije Tobi uređaja, pomoću kojeg piše pogledom i na takav način komunicira sa okruženjem. Ovaj uređaj koristi isključivo u boravku koji pohađa, jer je to aparat u vlasništvu škole. Od neprocenjivog značaja bilo bi mu korišćenje Tobi uređaja svakodnevno i kod kuće, što bi mu omogućilo komunikaciju sa širom društvenom sredinom i samim tim poboljšalo kvalitet života.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?