Pomozimo Nataši da samostalno hoda

14:06:00 15.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Posetioci Štranda će u ponedeljak donirati novac zalečenje devetogodišnje Nataše Sivčević iz Futoga, koja je obolela od cerebralne paralize.

Pomozimo Nataši da samostalno hoda

Nataša je rođena tri meseca pre termina, imala je moždano krvarenje trećeg stepena i sada kasni u psihomotornom razvoju, a ima i velike probleme sa vidom.

Svakodnevno ide na terapije i beleži značajan napredak u razvoju i funkcionisanju. Zahvaljujući upornim roditeljima i lekarima, kao i redovnim vežbama, devojčica sada može samostalno da sedi i hoda uz pomagala ili pridržavanje.

"Nataši sledi operativni zahvat u Rusiji, čiji je cilj produženje tetiva, lakše uspravljanje i omogućavanje oslonca na celo stopalo. Takođe je potrebno uraditi lasersko skidanje dioptrije, koja sada iznosi -24", navode u Zelenilu.

Kao i svakog ponedeljka tokom kupališne sezone, ulaz na Štrand biće besplatan, ali će biti postavljene kutije u koje će posetioci te gradske plaže moći da ostave novčane dobrovoljne priloge.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?