Pomozimo Teodori da iskoristi šansu za život

12:07:00 02.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani koji u ponedeljak, 3. jula, dođu na Štrand dobrovoljnim prilozima pomoći će da devetogodišnja devojčica Teodora Škrivanj iz Novog Sada ode na lečenje u Nemačku.

Pomozimo Teodori da iskoristi šansu za život

Teodora od treće godine boluje od veoma retke Batenove bolesti, i jedna je od ukupno dvoje dece u Srbiji sa tom dijagnozom. Bila je podvrgnuta tretmanu matičnim ćelijama u Kini, koji nije dao očekivane rezultate, a od prošle godine je stopostotni invalid – ne može da hoda, govori, niti da vidi. Oboleli od Batenove bolesti žive u proseku od osam do 12 godina.

Ipak, ono što uliva nadu da će Teodorina bolest uspeti da se zaustavi je pronalazak leka u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je nedavno odobren za korišćenje. U Evropi je u toku poslednja faza procedure njegovog registrovanja i odobravanja.

Teodora bi 12. jula trebalo da otputuje u Nemačku na dalje lečenje i tamo da dočeka skorašnji početak primene tog leka, koji se kroz kateter ubrizgava direktno u mozak.

Iz "Gradaskog zelenila" pozivaju građane da u ponedeljak, 3. jula, dođu na Štrand i dobrovoljnim prilozima koji zamenjuju ulaznicu za plažu pomognu pokrivanje dela troškova puta i boravka Teodore i njene majke u Nemačkoj.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?