Ponavlja se "Humani ponedeljak" za Borka Ničića

14:08:00 09.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - "Humani ponedeljak" za Borka Ničića (33), obolelog od cerebralne paralize, biće ponovljen 14. avgusta. Proteklog ponedeljka je zbog lošeg vremena poseta Štrandu bila mala i za pomoć ovom Novosađaninu prikupljeno je svega 16.130 dinara.

Ponavlja se "Humani ponedeljak" za Borka Ničića

Borku je za svakodnevu komunikaciju potreban Tobi uređaj, a novac koji su donirali posetioci gradske plaže nije dovoljan za njegovu kupovinu.

On je korisnik Dnevnog boravka za osobe sa telesnim invaliditetom koji se nalazi u sklopu ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika u Novom Sadu. Boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne može da napravi nijedan funkcionalan pokret gornjim i donjim ekstremitetima. Do sada se sporazumevao isključivo facijalnom ekspresijom i izvesnim pokretima glavom za DA i NE. Kako ima očuvane intelektualne sposobnosti, ovakav vid komunikacije ga je veoma ograničavao u funkcionisanju i sticanju novih saznanja.

Danas je korisnik asistivne tehnologije Tobi uređaja, pomoću kojeg piše pogledom i na takav način komunicira sa okruženjem. Ovaj uređaj koristi isključivo u boravku koji pohađa, jer je to aparat u vlasništvu škole. Od neprocenjivog značaja bilo bi mu korišćenje Tobi uređaja svakodnevno i kod kuće, što bi mu omogućilo komunikaciju sa širom društvenom sredinom i samim tim poboljšalo kvalitet života.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?