Ponovo izvađena tona vlaknastog materijala iz kanalizacije na Limanu

16:06:00 03.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Tona vlaknastog materijala, sastavljenog od krpa, pucvale i vlažnih maramica izvađena je danas iz kolektora na Limanu 4. Kako je saopštilo JKP „Vodovod i kanalizacija“, to je bio razlog zagušenja i izlivanja kanalizacije u dvorište stambenih zgrada, između ulica Ive Andrića i Banović Strahinje. Nakon što su izvadili čep, radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ očistili su i isprali kanalizacionu mrežu na tom potezu.

Ponovo izvađena tona vlaknastog materijala iz kanalizacije na Limanu

foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

- Podsećamo da je pre nekoliko godina iz istog kolektora izvađeno više tona identičnog nagomilanog đubreta, kad je, zbog ozbiljne čvrste mase smeća i stvorenog čepa, morala da se seče gornja ploča kolektora. Ako se zna da je prečnik kolektora 2,4 puta 1,4 metra, u koji se sliva kanalizacija Telepa i dela Limana, jasno je da praksa neodgovornih Novosađana, da bacaju stvari u kanalizaciju kojima tu nije mesto, nije prekinuta. Ovakvi vlaknasti materijali su najgori za vađenje jer se zbog sitnih niti svuda zakače i umrse – navedeno je u saopštenju.

Iz „Vodovoda“ apeluju na Novosađane da u kanalizaciju ne bacaju predmete i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre.

- Vlažnim maramicima, štapićima za uši, ulošcima, tamponima, najlon čarapama, starim lekovima, masnoćama, ulju, ostacima hrane, flasterima, cigaretama, gumenim rukavicama, zaštitnim maskama... nije mesto u WC šolji. Kanalizacija služi isključivo za sanitarne potrebe. Nenamensko korišćenje i neodgovorno ponašanje mogu dovesti do zagušenja i izlivanja. I zbog toga apelujemo na naše korisnike da otpad odlažu na propisana mesta, jer samo na taj način možemo zaštititi kanalizacioni sistem koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada – zaključeno je u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?