Ponovo odložen završetak izgradnje Žeželjevog mosta

18:08:00 17.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Završetak izgradnje novog Žeželjevog mosta sada sprečava Dunav. Zbog visokog vodostaja reke novi most će biti gotov sredinom 2017. umesto, kako je poslednji put najavljivano, u novembru ove godine.

Ponovo odložen završetak izgradnje Žeželjevog mosta

Od 2012. godine gradanja ovog mosta odlagana je mnogo puta, uz najrazličitija opravdanja. Kočile su je pravno-tehnička, finansijska, pa i politička previranja. Nadležni za RTV tvrde da su ti problemi prevaziđeni, i da ih sada u izgradnji sprečava samo priroda.

Dinamikom izgradnje niko nije zadovoljan, ni Grad Novi Sad, ni Pokrajinska Vlada, kao finansijeri projekta. Sve finansijske obaveze su izmirene, a otklonjene su i sve proceduralne prepreke na relaciji Novi Sad - Vojvodina - Republika, pa se očekuje ubrzavanje radova.

RTV piše da se, dok se čeka da priroda dozvoli radove u koritu Dunava, na obalama poslovi privode kraju. Do novembra će oba luka biti gotova, pa će se, po izgradnji stuba, krenuti sa sklapanjem kompletne konstrukcije i završetkom finalnih radova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?