Ponovo poništena javna nabavka za postavljenje semafora kod Najlon pijace

13:11:00 26.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Gradska uprava je ponovo poništila javnu nabavku za postavljanje semafora u Temerinskoj, kod Najlon pijace, jer je, kako saznaje 021, na tender ponovo stigla samo jedna ponuda koja prelazi procenjenu vrednost radova.

Ponovo poništena javna nabavka za postavljenje semafora kod Najlon pijace


Uvidom u rešenje UGZI-a, 021.rs se uverio da je ponuda Montopa iz Veternika, koja je stigla zajedno sa firmama „Tehnounion energy“ iz Sremske Kamenice, JKP „Put“, „Gratel“ i „Geoada“ iz Novog Sada vredna 17.249.919,38 dinara bez PDV-a, što je za više od 1,5 miliona dinara od procenjene vrednost od 15.550.000 dinara bez PDV-a.

U dokumentaciji Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da ta raskrsnica bez semafora predstavlja opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.

U ponudi od letos ove firme su dale čak nižu cenu od sadašnje i tada su tražile 16.597.364 dinara bez PDV-a.

Tender za ove radove uskoro će biti ponovo raspisan, ali je neizvesno kada će semafor biti postavljen jer, prema svemu sudeći, grupa ponuđača nije spremna da se odrekne dela zarade.

Podsetimo, UGZI traži firme koje će urediti pešačke i biciklističke staze i postaviti semafora na uglu Temerinske, Ulice Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma na Vidovdanskom naselju, gde je trenutno samo pešački prelaz pred sam ulaz u Najlon pijacu.



Izvor: 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?