Ponovo rade šalteri u Gradskoj kući, sistem Radosnog detinjstva i stubići u centru grada

13:03:00 10.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad – JKP „Informatika“ saopštila je da od jutros ponovo rade svi šalteri pisarnice u Gradskoj kući, proradio je i sistem Predškolske uprave „Radosno detinjstvo“.

Ponovo rade šalteri u Gradskoj kući, sistem Radosnog detinjstva i stubići u centru grada


- Puštena je u funkciju kompletna gradska mreža, uključeni su svi računari da bi se uradio monitoring i utvrdilo oštećenje mreže i eventualno prisustvo štetnih virusa, kao i njihovo uklanjanje. Stubići u centru, koji sprečavaju ulazak vozila u pešačku zonu, od jutros ponovo rade. Trenutno se radi na pokretanju sistema za gradski budžet i gradska plaćanja – navedeno je u saopštenju „Informatike".

Ističu da nisu ugroženi lični podaci građana, da su sačuvani svi podaci o uplatama i da njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada, te da nema razloga za brigu. Dodaju i da je od pre nekoliko dana ponovo moguće plaćati račune na naplatnim mestima JKP „Informatika“, koja, inače, završava račune za februar mesec. Gradska uprava za uranizam i Gradska poreska uprava rade, a ponovo je u funkciji video nadzor grada u koji uvid ima Policijska uprava.

- Molimo građane i zaposlene u gradskim upravama da budu strpljivi jer ulažemo sve napore da se sistem što pre oporavi i vrati u stanje pre teškog hakerskog napada koji se dogodio 1. marta - navode u ovom javnom preduzeću.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?