Ponovo zemljotres kod Tuzle koji su osetili i Novosađani

16:08:00 30.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Zemljotres koji se oko 15 časova dogodio kod Tuzle u Bosni i Hercegovini, snage magnitude od oko 4,7-4,8 Rihtera, osetio se i u Novom Sadu i u Beogradu.

Ponovo zemljotres kod Tuzle koji su osetili i Novosađani


Zemljotres se dogodio u 15.02, a epicentar mu je bio šest kilometara severno od Mramora, na dubini od 10 kilometara, saopštio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC). Kako se navodi, još nema podataka o mogućoj materijalnoj šteti, a prema rečima građana, iako je zemljotres trajao oko pet sekundi, jedan je od jačih koji su osetili u poslednje vreme.

Stanovnici Telepa, Novog naselja, Limana, Detelinare, Futoga i drugih delova grada posvedočili su svojim objavama na društvenim mrežana da su se zgrade zatresle, a da se u prizemnim kućama osetilo podrhtavanje.

Novosađani pričaju da su čuli pucketanje, da su se lusteri zaljuljali, a stanovnica Novog naselja požalila nam se da joj je jedna slika sa zida pala. Neki su osetili podrhtavanje jer su bili naslonjeni na zid. Kako kažu, sve to je trajalo desetak sekundi.

Podaci sa sajta Republičkog seizmološkog zavoda pokazuju da je bio zemljotres, što je zabeležila i merna stanica na Fruškoj gori.

Inače, ovo je drugi zemljotres koji se za manje od dva meseca dogodio kod Tuzle a da se osetio u Novom Sadu. Prethodni je bio 21. jula i bio je jačine 4,3 Rihtera.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?