Popravljaju se saobraćajnice u gradu i prigradskim naseljima

08:03:00 22.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Već mesec dana, kroz redovno održavanje putne infrastrukture, radi se na popravci saobraćajnih površina u gradu i prigradskim naseljima.

Popravljaju se saobraćajnice u gradu i prigradskim naseljima


Završeni su radovi na popravci kolovoza na Bulevaru Slobodana Jovanovića, od Bulevara Jovana Dučića do Bulevara vojvode Stepe, kao i u ulicama Dunavska, Ilije Vučetića, Stojana Jankovića, Janka Halkozovića, Baje Pivljanina, Sime Šolaje.

Trenutno se obavljaju pripremni radovi za sanaciju kolovoza na saobraćajnici uz Rumenački put (pored firme „Dehidra“).

Popravljaju se saobraćajnice u gradu i prigradskim naseljima


Sem kolovoza, u okviru redovnog održavanja vrši se i popravka oštećenja na pešačkim i biciklističkim stazama, tako da su radovi na sanaciji pešačkih staza izvedeni na Bulevaru patrijarha Pavla, u Tekelijinoj, Jug Bogdana, Bele njive, Marka Miljanova, Doža Đerđa, na Bulevaru Mihajla Pupina i u pešačkoj zoni u strogom centru grada.

U saradnji sa Novosadskom biciklističkom inicijativom, u toku je popravka biciklističkih staza na Bulevaru oslobođenja, a ova vrsta radova obavljena je i u Ulici braće Ribnikar.

U Veterniku je do sada novi asfaltni kolovoz dobilo deset ulica: Zoje Mirosavljević, Kosova, Jelene Kon, Mačvanska, Svetih Arhangela, Vojvode Bojovića, Nova 14, Nova 36, Dežea Kostolanjija, Milice Rakić, a u toku su i radovi u Dr Dušana Popovića i Lastinoj, čiji se završetak očekuje do kraja nedelje.

Od danas doponedeljka, radovi će se izvoditi u Školskoj ulici, usled čega će doći do obustave saobraćaja na deonici od ulice Ljutice Bogdana do Atar 19 u Veterniku.

Popravljaju se saobraćajnice u gradu i prigradskim naseljima


Putarski radovi aktuelni su i u Futogu, gde su do sada sanirane ulice Nade Dimić i Rakovačka, kao i raskrsnica ulica Dušana Košutića i Branka Radičevića. Trenutno se obavlja popravka kolovoza u Ulici cara Lazara, od Branka Radičevića do Braće Bošnjak, a planirano je da se saniraju i krakovi ulica Sremska i Industrijska. Privremena izmena režima saobraćaja u Ulici cara Lazara na snazi je do 04. aprila. Takođe, u Futogu su u toku i radovi na popravci kolovoza u produžetku Ulice Uroša Predića.

U Begeču su završeni radovi u ul. Oslobođenja, a trenutno se radi popravka kolovoza u Branka Radičevića, kao i na pristupnom putu prečistaču otpadnih voda.

U Novim Ledincima sanirana je ulica Nikolin do, a asfaltiran je i put ka groblju u Ledincima.

U narednim danima putarska mehanizacija biće angažovana u naseljima Adice i Rumenka, gde je planirana sanacija nekoliko ulica, u skladu sa zahtevima nadležnih mesnih zajednica.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?