Popravljen noseći sistem Mosta slobode

17:03:00 23.03.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Završena je popravka i zaštita nosećeg kablovskog sistema na Mostu slobode.

Radovi su obavljeni na osnovu naloga koji je dao Nadzorni odbor Zavoda za izgradnju grada, čiji su članovi, prilikom jedne od redovnih kontrola Mosta slobode, uočili promene na kablovskom sistemu.

Popravljen noseći sistem Mosta slobode

Stručne službe ZIG-a kontaktirale su projektantski tim građevinskog preduzeća Mostogradnja, a konsultovani su i profesori sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kao i projektantska kuća koja je ranijih godina detaljno pregledala most. Svi stručnjaci potvrdili su da stanje zaštitnih kapa nije alarmantno i da nije ugrožena stabilnost konstrukcije mosta, ali je preporučeno da se obave detaljnija ispitivanja.

"U skladu sa dobijenom preporukom, angažovano je građevinsko preduzeće Mostogradnja koje je, sem što je izvršilo radove na sanaciji zaštitnih kapa, obavilo i detaljnu kontrolu svih kablova i pritom se pokazalo da su oni u veoma dobro stanju", saopšteno je danas iz ZIG-a.

U ovom preduzeću su napomenuli i da u okviru redovnog održavanja, stalno nadziru i obilaze Most slobode, ali i druge mostove na teritoriji grada. Tvrde da se u slučaju bilo kakvih nedostataka na terenu hitno izdaju nalozi za njihovo otklanjanje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

dok

, *.dynamic.sbb.rs

Video sam dva radnika kako cekicem tuku neke metalne kape na kraju nosivog kabla, to je sva popravka.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?