Popust na komunalije porodicama sa troje i više dece

14:01:00 10.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Porodice sa troje i više dece i ove godine će imati popust na komunalne usluge, odlučeno je na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Popust na komunalije porodicama sa troje i više dece

Njima će za 30, 40 ili 50 odsto biti umanjeni računi JKP „Novosadska toplana”, JKP „Vodovod i kanalizacija” i JKP „Čistoća”, a koje naplaćuje JKP „Informatika” putem jedinstvenog mesečnog računa.

Ove porodice zahtev za umanjenje računa treba da podnesu najkasnije do 25. januara u Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Žarka Zrenjanina 2. Uz zahtev treba da prilože i fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije podnosioca zahteva (to važi za one koji imaju boravište na Kosovu i Metohiji, a prijavljeno prebivalište u Novom Sadu), potvrdu o redovnom školovanju dece i račun objedinjene naplate za prethodni mesec.

Nadležna Gradska uprava službenim putem će pribaviti izvod iz matične knjige rođenih za decu u porodici, potvrdu o prijavi prebivališta, odnosno boravišta za roditelje i punoletnu decu, kao i dokaz o redovnom izmirivanju obaveza u prethodnom periodu.

Spisak porodica koje će ostvariti pravo na umanjenje biće dostavljen JKP „Informatika” najkasnije do 31. januara. Ukoliko podnosilac zahteva u međuvremenu promeni neke od podataka koji mogu uticati na promenu odluke, dužni su da to prijave Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu u roku od osam dana.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?